Makkelijk bereikbaar

Het hart van het festival begint zich in Marke, op enkele kilometers van het centrum van Kortrijk. Aan het festivalterrein vertrekken er gratis bussen naar de omliggende adressen in Wevelgem en Kortrijk

“Het festival heeft een warm hart, daar zijn we fier op. Het DNA is te voelen op ons festivalterrein. Een uniek park als uitvalsbasis voor spannende voorstellingen. Voor iedereen toegankelijk. Met een gratis aanbod van activiteiten voor gezinnen. Voor wie gewoon wil langskomen, al is het voor juist de sfeer, een terrasje en de rare vogels die ieder jaar neerstrijken. Welkom!”

GRATIS BUSSEN van het FESTIVALTERREIN naar de andere locaties.
Het hart van het festival ligt in het park rond het Ontmoetingscentrum Marke. Er gaan ook voorstellingen door in de Schouwburg Kortrijk, het Cultuurcentrum Wevelgem, de Unie der Zorgelozen en de Budascoop te Kortrijk. Voor deze voorstellingen worden gratis bussen voorzien.

Het festivalterrein is vrij toegankelijk.
Je kan er zonder toegangskaart de sfeer opsnuiven en enkele gratis voorstellingen meepikken. Enkel aan de ingang van de voorstellingen zelf moet je je tickets aanbieden.

 

Festivalterrein PERPLX

Festivalterrein Marke
Hellestraat 6, 8510 Kortrijk, België

Schouwburg Kortrijk & Arenatheater

Schouwburg Kortrijk & Arenatheater
Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk

Cultuurcentrum Wevegem

Cultuurcentrum Wevegem
Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem

Budascoop

Budascoop
Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk

Unie der Zorgelozen - De Scala

Unie der Zorgelozen – De Scala
Spoorweglaan 7, 8500 Kortrijk

Wagen:
Hellestraat 6
8510 Kortrijk

Er is een parking voorzien op een grasweide. Je kan ook in de omliggende straten parkeren. Gelieve buurtbewoners niet te hinderen.

Bus:
Met de bussen van De Lijn geraakt u ook dit jaar vlot naar het festival!
Om het festivalterrein in Marke te bereiken, neemt u aan het station van Kortrijk volgende bussen:

Lijn 80 Kortrijk – Marke
Lijn 81 Kortrijk – Marke – Lauwe – Rekkem
Lijn 81 Kortrijk – Marke – Lauwe – Moorsele

U stapt af aan halte ‘Marke Ontmoetingscentrum’. Voor de volledige dienstregeling van deze lijnen, kunt u terecht op de website van de Lijn onder ‘reisinformatie’.

Trein:
NMBS Station Kortrijk
Aan het station neemt u een bus, fiets of taxi. De afstand van het station Kortrijk tot aan het festivalterrein bedraagt 3,4km.

Gratis bussen

Aan het festivalterrein in Marke vertrekken er gratis bussen naar de andere locaties. Deze bussen brengen je nadien ook terug naar het festivalterrein. Precieze vertrekuren worden duidelijk aangekondigd aan de bushalte in de Hellestraat.

Mindervaliden

We voorzien op het festival in volgende ondersteuning voor rolstoelgebruikers en mindervaliden:

  • Verharde paden in het gras voor rolstoelgebruikers: in de buurt van alle drankstanden, tussen de circus en theater -tenten, op locatie aperitiefconcert;
  • Voorbehouden zone of plaatsen voor rolstoelgebruikers bij elke voorstelling mogelijk op aanvraag via info@perplx.be of bij reservatie van tickets;
  • Bij bustrajecten tijdens het festival kan u als rolstoelgebruiker rekenen op een aangepaste minibus die je naar de locaties brengt. Gelieve hiervoor op voorhand contact op te nemen met griet@perplx.be
  • Toegankelijke toiletten: OC Marke, Schouwburg Kortrijk, CC Wevelgem, Budascoop Kortrijk, Scala Unie der Zorgelozen