PERPLX CIRCUSWERKPLAATS info@perplx.be

ENTR&E

en cultuurculture

Latitude 50 en PERPLX, beiden actief binnen de circuskunsten in Wallonië en Vlaanderen, zetten met Entr&e een samenwerkingstraject op ter ondersteuning van hedendaagse circuscreatie in het kader van het programma cultuurcultuur.

Dit project brengt de teams van beide structuren samen rond twee geselecteerde gezelschappen: Sinking Sideways  en Fabian Krestel .

Deze gezelschappen krijgen een residentie in elke partnerlocatie, een coproductie en presentatie in het programma van ‘En Piste’ op 15/05/2022 in Latitude 50 en ‘VITRINE PERPLX’ op 24 tem 26/06/22 bij PERPLX.

Parallel aan de ondersteuning van de twee creatieprojecten, willen beide structuren leren uit elkanders ‘good practices’ en wordt het publiek van beide gemeenschappen betrokken bij het creatieproces en presentatie.

Het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap is sinds 2012 een succesvol instrument om de samenwerking tussen de twee taalgemeenschappen vorm te geven. Jaarlijks is er een projectoproep, uit de vele projecten van de laatste oproep werden er 13 gehonoreerd waaronder 1 circusproject (www.cultuurculture.be).