logo-greentrack

Green Track (www.greentrack.be) wil de ecologische voetafdruk van de kunstensector verkleinen.

Het Green Track traject werd nu ook in de Kortrijkse kunstensector geïmplementeerd en Humorologie behaalde op basis van zijn actieplan, samen met onze collega’s van het Festival van Vlaanderen, De Kreun, Budakunstencentrum, de Unie der Zorgelozen, Schouwburg Kortrijk, Muziekcentrum Track, With en Vlamo West-Vlaanderen het betreffende kwaliteitslogo.

Humorologie gaat al jaren bewust om met zijn ecologische voetafdruk en probeert op een duurzame manier te organiseren.

Ons festival heeft een unieke verhouding met het park waarmee er met respect omgegaan wordt.

Enkele voorbeelden uit onze praktijk:

  • De programmabrochure wordt de laatste jaren gedrukt in de gecertificeerde ecologische drukkerij Eco Print Center (www.epc-nv.be) en geblisterd in een biologisch afbreekbare folie. Er werden in 2014 75.000 brochures gedrukt i.p.v. 85.000 exemplaren (2013). De brochure wordt samen verspreid met de krant De Morgen.
  • In onze publiekscommunicatie wijzen we al jaren op de mogelijkheid van trein en bus.
  • Er wordt op het festivalterrein een aparte fietsenstalling gebouwd.
  • Er worden voldoende toiletten op het festivalterrein geïnstalleerd die aangesloten zijn op het gescheiden rioleringssysteem.
  • Het festival gebruikt verschillende locaties voor de voorstellingen: Budascoop, CC Guldenberg Wevelgem, Kortrijkse Schouwburg en OC Aalbeke. Hiervoor investeert Humorologie in een vloot bussen die de toeschouwers in groep gratis naar en van de betreffende locaties vervoert.
  • Humorologie verzorgt zelf de catering voor de artiesten en de vrijwilligers. Het eten wordt zelf klaargemaakt, ook worden vegetarische maaltijden voorzien en aangeboden in gewone borden, bestek en glazen. Hiervoor worden veel vrijwilligers voorzien om alles klaar te maken en af te wassen.
  • In de dranktent worden alle bieren, wijnen, frisdranken in gewone glazen geschonken en afgewassen.

Humorologie blijft bewust van zijn ecologische voetafdruk en zal die verder proberen te verkleinen. Wordt vervolgd.