PERPLX CIRCUSWERKPLAATS info@perplx.be

‘CARRE DE JE’

KIRN COMPAGNIE (FR)

ZATERDAG 25 JUNI 2022 OM 16.00U (50’)
Zaal 1 BUDASCOOP
Alle leeftijden

PREMIERE
CREATIE 2022
COPRODUCTIE PERPLX

TICKETS ENKEL NOG AAN DE DEUR BESCHIKBAAR

‘Carré de Je’ is een acrobatische lofzang op broederlijke verbondenheid. Dartel en ludiek. Schalks en schelms. Grappig en toch ingetogen. Puur in intentie en beweging en toch vitaal vrolijk.

De tweelingbroers Théo en Lucas Enriquez ontmoeten elkaar in een eenvoudige ruimte.

Ze leven er samen en gaan de confrontatie met elkaar aan om elk zijn plaats te vinden, maar ook om terug een harmonie tussen hen te installeren.

Het publiek ontdekt hun individuele gevoeligheden en identificeren hun verschillen ondanks hun sterke fysieke gelijkenissen.

Ze creëren samen een universum vol verbeelding, dat verwarring en verbondenheid in elkaar verstrengelen tot ze problemen veroorzaken die ze met de nodige humor oplossen.

Théo en Lucas Enriquez, 23 jaar oud, al heel hun leven tweelingbroers, beoefenen samen circus sinds hun 8 jaar. In juni 2019 studeerden ze dan ook samen af aan ESAC te Brussel en met hun afstudeernummer wonnen ze in januari 2020 de zilveren medaille (naast nog 2 andere medailles) op het 41ste Festival Mondial du Cirque de Demain te Parijs.

Concept, idee en uitvoering: Théo en Lucas Enriquez 
Lichtcreatie en techniek: Zacharie Bouganim 
Compositie muziek: Paul-Julian Quillier
Muziek: Maxime Bertrand, Lou Renaud-Bailly, Aliénor Guéniffet en Paul-Julian Quillier
Outside eye: Julia Christ
Kostuums: Aline Breucker
Productie: Kirn Compagnie
Gedelegeerde productie: Le Sirque – Pôle National Cirque – Nexon (FR)
Coproductie & residentie: Le Sirque – Pôle National Cirque – Nexon (FR), PERPLX (BE) en Theater op de Markt – Dommelhof (BE)
Residentie: PERPLX (BE), La Cascade – Pôle National Cirque – Bourg Saint Andéol (FR), Circa – Pôle National Cirque – Auch (FR), L’atelier des marches – Bordeaux (FR), Theater op de Markt – Dommelhof (BE), La Négrette – Labastide-Saint-Pierre (FR), Le Sirque – Pôle National Cirque – Nexon
www.facebook.com/kirncompagnie
Foto © Heroen Bollaert