PERPLX CIRCUSWERKPLAATS info@perplx.be
Soiree Perplx

SOIREE PERPLX presenteert:
CREATIE 2021

Sono io

CIRCUS RONALDO (BE)


Vader en zoon, samen op de planken. Twee clowns die op zoek gaan naar wat hen scheidt en wat hen verbindt. Het wordt een intense queeste, want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid: tussen een vader en een zoon ligt het diepe ravijn van hun gelijkenis.

Danny Ronaldo is een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat en zoekend door het zaagsel van de piste woelt, getuige daarvan zijn prachtprestatie in ‘Fidelis Fortibus’. Zijn zoon Pepijn ontroerde het publiek als achtjarig jongetje in ‘Circenses’ en staat nu aan het begin van zijn carrière als volleerd circusclown.

Danny Ronaldo: “Toen mijn zoon Pepijn werd geboren is de grootste drukte in mijn leven met internationaal reizen begonnen. We hebben elkaar zoveel moeten missen.  En dat gemis heeft nu net een intense verbinding gemaakt in alles wat we doen. Maar die verbinding draagt ook nog veel mysteries in zich die nog  lang niet uitgeklaard zijn.”

Pepijn Ronaldo: “Ik heb altijd een gevoelige connectie gehad met mijn papa. Een manier van zijn, een manier van doen die ik soms bangelijk genoeg herken in de kleinste beweging die ik maak. En die gelijkenis wil ik graag als een spiegel op scène zetten. Die gelijkenissen die we delen maar ook de verschillen die we hebben.”

‘Sono io’ is een grappige, herkenbare en ontroerende zoektocht tussen het oude circus dat zijn vader creëerde, en de wereld daarbuiten.

Ik ben er graag bij op 29 april 2023

Ik ben er graag bij op 30 april 2023

Ik ben er graag bij op 1 mei 2023

Zaterdag 29 april 2023 om 20.00u
Zondag 30 april 2023 om 20.00u
Maandag 1 mei 2023 om 18.00u
Tent Circus Ronaldo park OC Marke  – 75’

Organisatie: PERPLX en Schouwburg Kortrijk
Tickets: €16,00 en €7,00 (-26 jarigen)
Online via Ticketservice of telefonisch 059/23.98.55

“…Sono io? is ook een speelse satire op de eergierige circusartiest – en daarin bewijzen de Ronaldo’s opnieuw theatraal te charmeren, waardoor hun expressieve interactie doet denken aan de stille mime van Chaplin en co.”

Gilles Michiels

De Standaard

“Het theatrale meesterschap van Circus Ronaldo schuilt in de subtiele karaktertekening, maar ook in de manier waarop het drama van de vergankelijkheid wordt uitgediept.” 

Evelyne Coussens

****, De Morgen

Credits:
Concept, regie en uitvoering: Danny Ronaldo en Pepijn Ronaldo 
Creatie: Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo en Seppe Verbist 
Techniek: Flor Huybens en Dominique Pollet
Eindregie: Frank Van Laecke 
Spel coaching: Steven Luca en Walter Janssens 
Sound design: Seppe Verbist 
Lichtontwerp tent: Frank Van Laecke en Dominique Pollet
Muziek: David Van Keer, Birger Embrechts, Seppe Verbis en Tchaikovsky 
Studiomuzikanten: Pedro Pozos , Cedric Murrath, Stefan Wellens, Harmen Goossens, Floris De Smet, Birger Embrechts, Jasper De Roeck, Corneel Didier, Seppe Verbist, Tom Lambrechts en Thomas Van Hees 
Kostuum uitvoering: Dotje Demuynck 
Decorontwerp, constructie decors en rekwisieten: Danny Ronaldo, Erik Van den Broeck, Seppe Verbist, Marjolijn Midori, Nanosh Ronaldo, David Ronaldo, Johanna Daenen en Pepijn Ronaldo 
Zakelijke leiding: Lesley Verbeeck 
Promomateriaal: Frauke Verreyde 
Coproductie: Théatre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Miramiro (Gent) 
Met steun van cultuurhuis de Warande (Turnhout), GC ’t Blikveld Bonheiden en de Vlaamse Gemeenschap 
Contact en spreiding: Frans Brood Productions 
www.circusronaldo.be