top of page

MARIA MADEIRA / DETAIL COMPANY

Maria de Campos Camacho Franco Madeira (PT) studeerde in 2020 af aan de circushogeschool ACAPA (Tilburg). Als multigetalenteerde artieste heeft ze al heel wat meegespeeld in diverse voorstellingen zoals ‘Chaim’ van There There Company en ‘13’ Harbinger Road’ van Hendrik van Maele. ‘Cracks in the wood’ wordt haar eerste soloproject. Ze maakt dit project onder het makersplatform Detail Company (BE).


Maria is gefascineerd door de machtige positie van kleine details in een voorstelling en hoe die invloed hebben op beweging en emoties.

Residenties

CRACKS IN THE WOOD

17/10/2023: Labo | Budatoren

20/11/2023 – 24/11/2023: Labo | Budatoren

22/04/2024 26/04/2024: Labo | Budatoren

Voorstellingen

CRACKS IN THE WOOD

CREATIE 2025

COPRODUCTIE – RESIDENTIE


'Cracks in the wood' onthult het potentieel dat verscholen ligt tussen de disciplines van acrobatie en tapdans.


Acrobate Maria Madeira is van kinds af aan gefascineerd door tapdans. En hoewel de elegantie van de dans haar kan betoveren, vindt ze de dansstijl veel te strak. Dus gaat ze op zoek naar een manier om het strakke patroon te doorbreken.


Het resultaat? Een sensationele fusie van acrobatie en tapdans, waarbij Maria een compleet nieuwe dimensie toevoegt aan deze traditionele kunstvorm. Bewonder hoe ze met behendigheid en gratie de zwaartekracht tart, terwijl haar voeten ritmisch de vloer raken in een hypnotiserend samenspel van geluid en beweging.


'Cracks in the wood' is een adembenemende voorstelling die de harten van dansliefhebbers én circusfanaten sneller doet kloppen. Zet je schrap voor een revolutionaire tapdanservaring en intrigerende acrobatie!


Algemene info

Duur: 45 minuten

Leeftijd: t.b.c.

Indoor/outdoor: In- & outdoor

Techniek: Tapdansen & acrobatie

 

Credits

Met: Maria Madeira

Dramaturg: Margot Jansens

Artistieke coaching & extern oog/oor: Thijs Van Scharen & Stijn Dickel (Aifoon vzw)

Tapdans coach: Janne Eraker

Coproductie: PERPLX

Residentie: PERPLX

(c) William Blenkin

streep-perplx6.png
bottom of page