top of page
Heroen-Bollaert-2-1-1.jpg

CONTACT

PERPLX
E  info@perplx.be
+32 473 24 61 13
Hellestraat 6
851O Marke Kortrijk BELGIE 
VAT: BE0458.449.912
 
foto-griet-deschamps-e1493993387905_edited.jpg
Griet Deschamps

algemeen coördinator

Schermafbeelding-2022-11-16-om-19.10_edited.jpg
Aukelyn Allary

artistiek coördinator

303905121_486599560136243_1852180849673729416_n.jpg
PERPLX ondersteunt artiesten die aan het begin van hun makerscarrière staan en een indoor-voorstelling willen creëren
Structurele erkenning als circuswerkplaats


PERPLX is één van de vier circuswerkplaatsen in Vlaanderen en is structureel ondersteund door de Vlaamse Overheid van 2021 tot en met 2025.
 

Een Vlaamse circuswerkplaats heeft een belangrijke ondersteunings- en stimuleringsopdracht met als kerntaken creatie, productie, presentatie, ontwikkeling en participatie. 

Ondersteuning bij PERPLX gaat van financiële ondersteuning (coproductie, financieel adviseren, …) tot residenties (studio, accommodatie, …) en artistiek advies. Dit zowel voor Vlaamse als internationale artiesten die aan het begin staan van hun carrière (niet leeftijdsgebonden).

Jaarlijks organiseert PERPLX VITRINES PERPLX. Het programma van een VITRINE PERPLX is steeds avontuurlijk met een venster op nieuw werk en tendensen. Het toont het werk van jonge makers en vindt plaats eind juni en het tweede weekend van oktober. 
Daarnaast organiseert PERPLX ook betekenisvolle avonden onder de noemer SOIREE PERPLX met partners zoals Schouwburg Kortrijk en Cultuurcentrum Brugge doorheen het culturele seizoen. SOIREES PERPLX zijn steevast interessante avonden met boeiende voorstellingen, bij voorkeur coproducties van PERPLX en/of (inter)nationale referentievoorstellingen.

PERPLX zet daarnaast blijvend in op netwerken en neemt (inter)nationaal een voortrekkersrol op. 

Op lokaal niveau is PERPLX prioritaire partner van de Stad Kortrijk en werkt ze nauw samen met enkele culturele spelers in en rond Kortrijk zoals Schouwburg Kortrijk, Passerelle, kunstencentrum BUDA, Unie der Zorgelozen, OC Marke, CC Wevelgem, … PERPLX neemt actief deel aan en faciliteert netwerkmomenten, en onderzoeken op Vlaams niveau. Tot slot is PERPLX ook betrokken bij verschillende internationale netwerken zoals Circusnext en Circostrada. Ze legt linken met circushogescholen en organiseert waardevolle netwerkmomenten.

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

PERPLX is lid van enkele Europese netwerken zoals Circusnext en Circostrada.

CIRCUSNEXT

Circusnext is het Europees platform voor hedendaags circus, waar PERPLX volwaardig lid (platform member) van is
Meer info 

Unknown-1.png
CIRCOSTRADA

Circostrada is een Europees netwerk voor circus- en straatkunsten, en heeft tot doel het ontwikkelen en op de kaart zetten van de circussector op Europees en wereldwijd niveau. Het is een waardevol platform – waar PERPLX al sinds 2005 lid van is – voor professionele organisaties voor onder andere het uitwisselen van good practices.
Meer info

logo-1.png
streep-perplx7.png
Word PERPLXER! 

Wil je getuige zijn van of medeplichtig zijn aan artistieke trajecten in voorbereiding? 

Participeer je graag aan exclusieve toonmomenten, nagesprekken en wil je deel uitmaken van onze creatieve community?

Tear Away (c) Heroen Bollaert.jpg
UiTPAS

UiTPAS is je voordeelkaart voor vrije tijd. Spaar punten bij heel wat activiteiten en ruil ze om voor allerlei leuke voordelen. Mensen met een beperkt budget krijgen met hun UiTPAS bovendien straffe kortingen op alle activiteiten.
Meer info

Raad van Bestuur

Filip De Rynck (voorzitter), Bart Caron, Marnix Theys, Karel Dendooven, Benedikt Coucke, Bruno Puype, Eric Pauwels, Rinus Samyn, Dries Van Robaeys & Bavo Vanden Broeck 

Algemene vergadering

De leden van de Raad van Bestuur aangevuld met Isabelle Vandevoorde, Wim D’Haeyer, Yves Verbeke, Luc Pottie & Rudy Mahieu.

Downloads

Deze documenten zijn vrij te gebruiken ter promotie van PERPLX vzw en de activiteiten van PERPLX. De documenten vallen onder het auteursrecht, wijzigingen aanbrengen is niet toegelaten.

Chaïm (c) Bart Grietens.jpg
Schrijfwijze

De correcte schrijfwijze van PERPLX, VITRINE PERPLX en SOIREE PERPLX is met hoofdletters. Enkel als het medium dit niet mogelijk maakt, zijn kleine letters toegelaten (vb. Facebook). 

Domeinnamen en emailadressen schrijven we volledig met kleine letters of volledig in grote letters: 

bottom of page