top of page

Première

Samuel Bey & Abigail Abraham

BAAS

zaterdag 7 december 2024

18:00

Budascoop - Zaal 1

6+

Duur:

t.b.c.

€12 | €8 (-26 jarigen)

Online of via Ticketservice Kortrijk (056/23.98.55)

Organisatie:

PERPLX en Schouwburg Kortrijk

Creatie 2024

Coproductie

‘BAAS’ is een visueel duet vol frivoliteit en spelplezier.

 

Niets is zaliger dan in een vers opgedekt bed te kruipen, maar de kronkelbaan ernaartoe kan behoorlijk frustrerend zijn. De worsteling om een donsdeken in een laken te krijgen, iedereen kent het wel. Het vergt coördinatie, geduld en vooral een sterk staaltje teamwerk om deze ogenschijnlijk simpele taak tot een goed einde te brengen met twee.

 

Circusartiest Samuel Bey en actrice/zangeres Abigail Abraham ervaren het allemaal in de familievoorstelling ‘BAAS’. In hun woordeloze spel krijgt het opmaken van een bed een extra dimensies. Door kleine, banale en herkenbare dagdagelijksheden uit te vergroten, worden ook grotere sociale kwesties zoals machtsverhoudingen, leiderschap, vooroordelen en genderrollen aangekaart.


Na het zien van deze voorstelling zal het opmaken van een bed nooit meer zonder betekenis zijn.


Samuel Bey combineert zijn passie voor circus met die voor objectdesign en uitvindingen. Partner in crime Abigail Abraham is actrice en zangeres met ervaring in zowel film, televisie (o.a. ‘Arcadia’), theater (‘4Hoog’) als opera (‘De Munt’). Als veelzijdige artiest creëert Abigail nu ook haar eigen werk, waarbij ze ruimte geeft aan divers en onderbelichte perspectieven. Voor het eerst bundelen ze de krachten en creëren ze dit laagdrempelige, visueel en filosofisch pareltje voor zes-plussers.

streep-perplx2.png

Concept & spel: Abigail Abraham & Samuel Bey

Exterior eyes: Nyira Hens & Louis Vanhaverbeke

Techniek: Thomas Cuyckens

Productie: Duo Berlingo vzw

Met steun van: De Vlaamse Overheid

Coproductie: PERPLX, CIRKLABO & Miramiro

(c) WieBa Photography

Ga naar het overzicht van alle voorstellingen

streep-perplx6.png
bottom of page