top of page

CIE KRAK

Cie Krak (BE) werd in 2008 opgericht onder de naam ‘Circus Krak’ door Els Degryse (BE) en Dieter Missiaen (BE). In 2020 sloeg Cie Krak een nieuwe artistieke weg in en werd de focus gelegd op voorstellingen waar er een verbinding ontstaat tussen kunstenaar en publiek, en het publiek onderling.

Residenties

BANKCONTACT

18/01/2021 – 28/01/2021: Residentie | Budatoren

22/03/2021 – 31/03/2021: Residentie | Budatoren

29/11/2021 – 05/12/2021: Residentie | Budatoren

Voorstellingen

BANKCONTACT

CREATIE 2022

COPRODUCTIE – RESIDENTIE


In ‘BankContact’ verspreiden 10 bankdragers zich gedurende een 2-tal uur doorheen de stad op zoek naar verbinding en verstilling.

 

In deze pop-up performance trekt Dieter Missiaen samen met tien andere personen de stad in met een bank onder de arm. Onderweg nodigen ze toevallige voorbijgangers uit om samen een bankje te bouwen en er op te zitten. Om te luisteren, om te praten, om er te zijn voor elkaar. Na elke ontmoeting nemen ze het bankje terug onder de arm en gaan ze opnieuw op stap.


Op het einde van de performance komt iedereen samen op het afgesproken punt: de bankdragers en de bankzitters. Met alle banken wordt een grote tafel gevormd waaraan iedereen samen plaatsneemt. Met woorden, muziek en een glas toosten we op de schoonheid van de kleine ontmoetingen en het leven. Na een half uurtje wordt alles opgeruimd en gaat iedereen zijn eigen weg.


Algemene info

Duur: 120 minuten

Leeftijd: /

Indoor/outdoor: Outdoor

Techniek: Participatie, performance, theater & muziek


Credits

Idee: Dieter Missiaen & Els Degryse

Uitvoerder: Dieter Missiaen

Tekst: Els Degryse & Kommil Foo

Viool: Anna Buevich & Anouk Sanczuk

Coproductie: PERPLX

Met de steun van: PERPLX, Uitwijken – Brugge Plus, Miramiro & CirkLaboMet dank aan: Craig Weston, Sander Decuyper, Stef De Blieck, Marec Zeghers, Michael Minjauw, Kommil Foo, Lowie Vandenberghe (House Of Time Brugge), Gwendolien Sabbe, Martine Linaer-Gijsen, Tanja Ruiter, Wendy Moonen, Oerol Festival, Te Gek!?, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, Centre des arts de Rue – Ath & Lattitude 50

streep-perplx6.png
bottom of page