top of page

CODARTS CIRCUS ARTS

Studenten worden bij de circushogeschool Codarts (Rotterdam) opgeleid tot circusartiesten van hoog niveau, zowel als performers als makers met een eigen authentieke artistieke identiteit.


PERPLX (BE) en Codarts (NL) werken samen om deze studenten zowel een residentie- als presentatiekans te bieden in de vorm van een cirque composé waar hun afstudeeracts na elkaar getoond worden. De studenten proeven op die manier van het presenteren voor een groter publiek en het biedt hen de mogelijkheid om de eerste stappen te zetten in het professionele landschap.Residenties

TAKE OFF #15

24/06/2024 30/06/2024: Residentie | Budascoop

29/06/2024: Belgische première op SOIREE PERPLX | Budascoop


 

TAKE OFF #13

22/06/2022 – 24/06/2022: Residentie | Unie der Zorgelozen

26/06/2022: Belgische première op VITRINE PERPLX #2 | Unie der Zorgelozen

Voorstellingen

TAKE OFF #15

CREATIE 2024

RESIDENTIE


Take Off #15 wordt een interessante avond waar een diversiteit aan circustalenten en -technieken de revue passeert.

 

In de vierjarige bacheloropleiding van de circushogeschool Codarts (Rotterdam) worden jongeren opgeleid tot circusprofessionals. Ze volgen een intensief traject van stages bij circusgezelschappen tot workshops en externe projecten om te komen tot een stevige basis waarmee ze het gevarieerde cultuurveld kunnen betreden.

 

Op het einde van hun opleiding krijgen de jongeren de ruimte om een individuele act te ontwikkelen en voor te stellen aan het werkveld. De circustechnieken die dit jaar aan bod komen zijn object manipulatie, vloer- en partner acrobatiek, kabellopen, trapeze en hoop, evenwichtsbal, Cyr wheel, aerial rope en trampoline.

 

Je mag je verwachten aan een avond vol verrassingen waar je het talent van morgen zal ontdekken.


Met: José Álvarez Serqueira, Karin Brodén, Hedvig Brodén, Oscar Cartwright, Inés Fraile Bernabeu, Alejandro García Bustos, Susana González Blanco, Aisha Hetzel, Lola Husson, Lena Kautz, Clara Köpf, Johanna Küster, Dimitri Lando & Lotte Sterringa


 

TAKE OFF #13

CREATIE 2022

RESIDENTIE


De voorstellingen zijn altijd eerlijk, steeds verrassend, soms ‘du jamais vu’.


Ontdek het werk van veertien internationale circusartiesten die in 2022 afstuderen aan de Rotterdamse hogeschool Codarts (NL).


Credits

Met: Batist Van Baekel (object manipulatie), Fenja Barteldres (roue cyr), Jonas Bolliger (vloeracrobatie), Harvey Cobb (object manipulatie), Simon Granit Ossoinak (vloer acrobatie), Jef Kinds (straps), Janick Kremer en Lily Schlinker (partner acrobatie), Hernane Oliveira Santos Junior (straps), Meike Schnapper (object manipulatie), Aurélie Tercier (handstand), Nicolai Untch (vloer acrobatie), Jakob Vöckler (Chinese paal) & Ivar van Woenzel (vloer acrobatie)

streep-perplx6.png
bottom of page