top of page

COMMON GROUND

De leden van Common Ground (BE) hebben minstens één ding gemeen: ze studeerden allemaal aan ACAPA (Tilburg). Al is het pas in 2015 dat Andreas Bartl, Evertjan Mercier, Zinzi Oegema, Emma Laule, Lisa Rinne en Marius Pohlmann het licht zagen en beslisten om hun ervaringen, visies en vaardigheden samen te brengen. Met succes zo blijkt: Hun eerste voorstelling ‘Common Ground’ toerde uitgebreid in binnen- en buitenland. Eveneens gecoproduceerd door PERPLX.

Residenties

MAT

08/07/2024 – 20/07/2024: Residentie

Voorstellingen

MAT

CREATIE 2024

COPRODUCTIE – RESIDENTIE


Als je niet hoeft te landen, kan iedereen vliegen.


Vaak spreken we over ons meest succesvolle resultaat, over slagen en het hoogst haalbare bereiken. Maar is instorten en weer opstaan niet net zo belangrijk, zo niet belangrijker?


Op het podium vol matten is de vloer vergevingsgezind en de lucht de grootste ruimte om te verkennen. De acrobaten op scène gooien hun gêne overboord en dagen zichzelf zowel fysiek als mentaal uit om risico’s te nemen en hun falen te delen.


‘MAT’ is een acrobatische voorstelling over de kunst en kwetsbaarheid van het vallen, over het loslaten van prestatiedruk, de schoonheid in falen en de vrijheid in het toestaan ervan.


‘MAT’ wordt gecreëerd onder vleugels van Common Ground, maar wordt gedragen door Zinzi Oegema (NL). Zinzi is een acrobatische duizendpoot met heel wat ervaring, gekend van onder andere haar duo met Evertjan Mercier (Zinzi & Evertjan) en toerde mee met het internationaal gezelschap Cie XY.


Algemene info

Duur: 60 minuten

Leeftijd: 7+

Indoor/outdoor: Indoor

Techniek: Acrobatie & beweging

 

Credits

Door: Common Ground (BE), TENT (NL) & Split Second (VK)

Regie: Zinzi Oegema

Co-regie, vormgeving & concept: Hanneke Meijers

Choreografie: Piet van Dycke

Muziek: My Blue Van

Licht: Wouter Moscou

Productie: Arnold Schut

Coproductie: PERPLX, Jacksons Lane, Dommelhof & Cirklabo

Mede mogelijk dankzij: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds21, De Vlaamse Overheid & Arts Council England

streep-perplx6.png
bottom of page