top of page

DAVID EISELE

David Eisele (DE) heeft zowel een bachelor in de circuskunsten behaald aan Codarts (Rotterdam) als een master in ‘jongleren en muziek’ aan DOCH (Stockholm). Na heel wat jaren ervaring opgedaan te hebben met het spelen van zijn act en zijn eerste voorstelling, maakte hij samen met Michael Zandl en Kolja Huneck de internationaal gelauwerde voorstelling ‘Sawdust Symphony’.


Davids werk typeert zich door diabolo en cyr wheel te gebruiken in verschillende contexten en zo de ontwapende kwaliteiten ervan bloot te leggen. Dat leidde hem tot zijn unieke stijl waar het spinnen centraal staat.

Residenties

TORNADO’S EYE

23/09/2024 – 29/09/2024: Residentie | Budatoren

30/09/2024 – 06/10/2024: Residentie | Budatoren

Voorstellingen

TORNADO’S EYE

CREATIE 2025

COPRODUCTIE – RESIDENTIE


‘Tornado’s Eye’ is een uiterst gebalanceerde voorstelling rond stabiliteit en controleverlies.


In ‘Tornado’s Eye’ stap je binnen in de vredige woonkamer van een cellist, in het oog van de storm. Want de muzikant probeert de kalmte te bewaren, terwijl er buiten een wervelstorm woedt. En terwijl de muzikant op zoek gaat naar de kunst van het draaien, versmelten objectmanipulatie en cellomuziek tot één geheel.


Zet je schrap voor een hedendaags circusavontuur dat je meesleept in een vreugdevol universum dat het hart van onze eigen tornado raakt.

 

Algemene info

Duur: 50 minuten

Leeftijd: 8+

Indoor/outdoor: Indoor

Techniek: Muziek & beweging

 

Credits

Van & met: David Eisele

Partners: PERPLX, Korzo, Dynamo, Cirque intense & Circusstad Festival

streep-perplx6.png
bottom of page