top of page

RODE BOOM

Het gezelschap Rode Boom (BE) wordt gedragen door Kurt Demey (BE). Kurt heroriënteerde zich als beeldend kunstenaar en kwam door een opleiding aan FAI-AR (Marseille) in aanraking met de goochelkunst. Kurt verweeft technieken uit de wereld van de illusie met het mentalisme, beeldend werk en performance. Hij speelt steevast met de realiteit van de kijkers, tot die niet meer realistisch lijkt.

Residenties

Experimental IV

24/04/2023 – 28/04/2023: Labo | Budatoren

13/11/2023 – 17/11/2023: Labo | OC Marke (tuin)

Voorstellingen

EXPERIMENTAL IV

COPRODUCTIE – LABO


Een labo geeft de tijd om te onderzoeken, zoals we dat als mens doen en dat altijd al hebben gedaan vanaf het moment we geboren werden. 


Tijdens het labo heeft het gezelschap Rode Boom de tijd en het risico genomen om te spelen en te onderzoeken zonder regels en zonder een leider. Zonder te werken naar een eindresultaat, het niet hebben van een perspectief.


Naast Kurt Demey – de bezieler van het gezelschap – verloren nog twee andere makers – Elodie Colin en Julie Lefauconnier – zichzelf in het spel waar niets geregeld werd. Langzaam kwam de schreeuw naar structuur en kaders om tot een eindresultaat te komen. Maar die werd genegeerd, zoals vooropgesteld. Wat leidde tot heel wat interessante invalshoeken.


Credits

Concept: Kurt Demey

Met: Kurt Demey, Lucie Lefauconnier & Elodi Colin

Coproductie & residentie: PERPLX

Ondersteund door: De Vlaamse Overheid

(c) Jana Arns

streep-perplx6.png
bottom of page