top of page

MICHAEL ZANDL

Michael Zandl (AT) zijn liefde voor acrobatie en beweging ontstond door verschillende buitensporten te verkennen. Verrassend genoeg koos Michael eerst voor een studie in de Landbouwwetenschappen, voordat hij de sprong waagde en auditie deed bij Codarts Circusarts Arts (NL). Hij studeerde af in 2017 met als disciplines hoedenmanipulatie en Cyr Wheel. Na een eerste eigen solo, ‘Janus’, maakte hij samen met Kolja Huneck en David Eisele de voorstelling ‘Sawdust Symphony’.


Michael is geïnteresseerd in het overschrijden van de ‘normale’ circusreferenties en het gebruiken van ‘echte’ objecten die vaak niet met circus geassocieerd worden. Bovendien heeft hij een grote interesse in scenografie en rekwisieten, waardoor zijn voorstellingen doordrongen zijn van technische fijne kneepjes en special effects.

Residenties

FOOD

25/11/2024 - 01/12/2024: Residentie | Budatoren

Voorstellingen

FOOD

CREATIE 2025

COPRODUCTIE – RESIDENTIE


‘FOOD’ is zowel meeslepend als verrassende, grappig als confronterend.


Vier bewoners proberen hun oneindig verlangen naar eten te stillen, niet alleen omdat ze daar fysiek behoefte aan hebben, maar ook vanwege het plezier dat het biedt: het samenzijn, het proeven en het ruiken. Maar wat gebeurt er als er een destructieve overconsumptie plaatsvindt? Wat als al het eten op is? Wat is er nog eetbaar en wat niet?


Michael Zandl onderzoekt in de voorstelling ‘FOOD’ de mateloze menselijke consumptie en de diepgaande effecten ervan op ons milieu en onze samenleving.

'FOOD' is een verfrissende en boeiende circusvoorstelling dat een unieke mix van genres en disciplines brengt met een subtiel gevoel voor humor.


Algemene info

Duur: 60 minuten

Leeftijd: 8+

Indoor/outdoor: Indoor

Techniek: Objectmanipulatie, acrobatie & illusietheater


Credits

Concept & regisseur: Michael Zandl

Van & met: Fidel Rott, Hedvig Brodén, Jakob Vöckler & Karin Brodén

Artistiek advies: Dennis Molendijk

Outside eye: Sara Sguotti

Geluidsontwerp: Victor Maillard & Ildikó Horváth

Decorontwerp & effecten: Michael Zandl & Philipp Dünnwald

Producent: Korzo

Coproducent: PERPLX, Winterfest Salzburg, Circuswerkplaats Dommelhof & CirkLabo

Residenties: PERPLX, Dynamo Workspace, De Warande, Dommelhof, Latitude50, TENT & REd Sapata

WEBSITE
streep-perplx6.png
bottom of page